Kundetilpasset testsystem til hydraulisk pulse-test af tryksensorer

Kundetilpasset testsystem til hydraulisk pulse-test af tryksensorer

Serman & Tipsmark har i tæt samarbejde med Moog Test Systems bygget et anlæg til firmaet Sensata Technologies Holland BV. Systemet bruges til at teste tryksensorer, som kan pulses hydraulisk med skiftende og endda ”forurenede” medier.

Sensata er en amerikansk børsnoteret virksomhed, bl.a. med afdeling i Holland, hvor testsystemet er leveret til. Hos Sensata i Holland udvikler og tester man primært sensorer til automobil industrien. Her bliver der nye anlæg fra Serman & Tipsmark brugt til at pulse teste tryksensorer til Common Rail Diesel Motorer.

Testsystemets opbygning og funktion
Systemet består af en HPU, en hydraulisk service manifold og 2 testbænke.
HPU´en leverer hydraulisk flow og tryk.
Igennem en hydraulic service manifold og en servoventil, driver dette system 2 hydrauliske aktuatorer (1 stk. i hver testbænk). Systemet kører med ren olie og altid den samme olie.

De 2 stk. aktuatorer er fastspændt på hver sit trykhoved. Disse trykhoveder kan (via en lille tank) forsynes med forskellige medier, som f.eks. kan være forurenede. Hver testbænk kan køre med egen tryk og frekvens, så ma kan lave uafhængige tests på de 2 testbænke. De har dog fælles hydraulik forsyning fra HPU´en og den hydrauliske service manifold.

Det vil sige, at Sensata vha. dette anlæg helt konkret kan teste tryksensorer, som er monteret i en manifold og som pulses hydraulisk med forskellige og eventuelt ”forurenede” medier. Pulsene er op til 300 Bar og frekvensen er op til 30 Hz. Sensorerne er placeret i et klimaskab, så man kan styre omgivelsestemperaturen.

  

Fordele

  • Anlægget giver Sensata stor fleksibilitet, idet det har 2 testbænke med fælles hydraulisk forsyning, hvor man kan lave 2 samtidige test med helt forskellige medier, tryk og frekvens
  • Moog softwaren er ekstrem fleksibel og man kan teste præcis det scenarie som der er brug for
  • Kredsløbet til de forskellige og eventuelt forurenede medier er meget lille og det er nemt at bytte medie
  • Det store kredsløb bruger almindelig hydraulik olie og kommer ikke i berøring med de skiftende og muligvis forurenede medier, som der testes med. Det garanterer lang levetid på alle væsentlige og dyre komponenter
  • Der kan testes med højt tryk og høj frekvens, hvilket gøre afprøvningerne valide og hurtige


Serman & Tipsmark har stor erfaring i testsystemer til industrien. Vi ved, at kvalitetssikring er vigtigt i de fleste industrielle produktioner og at test af produkter med tilhørende dokumentation oftest er et krav.

Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak eller læse mere om vores testsystemer her