S&T med på Bornholmslinjen

S&T med på Bornholmslinjen

Færgefarten mellem Ystad og Rønne er blevet overtaget, og rederiet bag hedder nu Bornholmslinjen. Det betyder, at havnefaciliteterne har skulle tilpasses Bornholmslinjens færger. Tilpasningen af havnene har Bladt Industries stået for mens Serman & Tipsmark har stået for alt i hydraulik og styring.

 

Hos S&T har vi:
  • Bygget en øvre bilrampe i Rønne 
  • Ombygget en nedre bilrampe i begge havne
  • Bygget en passagerlandgang i begge havne
 

Bladt Industries valgte Serman & Tipsmark som leverandør på opgaven pga. vores langvarige samarbejde. Det er vigtigt, når så stort et projekt skal afvikles - især for at undgå forsinkelser, fordi det påvirker infrastrukturen mellem Rønne og Ystad.
Særligt for projektet er, at der bruges mest mulig automatik for at bruge mindst muligt mandskab. Projektet er nu færdigt efter det har kørt henover sommerferien med en stram tidsplan.
 

Fakta om anlæggene
Nedre bilrampe kan reguleres i automatik, så vinklerne mellem færge og land altid er optimale – så undgår man at køretøjer hænger på maven. Bilrampen er forsynet med et antræk system, så færgen ikke har brug for fortøjning i bagenden. Den er forsynet med en ydre rampe, som kan vippe i lodret position, så flere færgetyper kan bruge samme leje.
 

Den øvre bilrampe er hydraulisk afbalanceret, så kun en del af klappens vægt lægges på færgen. Rampen kan køre op i så stejl position, at andre færger der ikke har brug for øvre klap også kan lægge til i lejet.
 

Passagerlandgangen kan lægge sig i to niveauer på trappetårnet, så den også kan bruges af to forskellige færgetyper. Al styringen er opkoblet online, så hjælp og opdateringer til PLC’en kan laves online via et sikkert system. De nye anlæg er forsynet med bionedbrydelig olie for at skåne miljøet.
 

Vi sætter altid pris på at være med på forskellige store eller små projekter – uanset hvor i verden det er.
Har du et projekt der skal løftes og gerne af en hydraulikleverandør med mange års erfaring? Kontakt vores salgsafdeling direkte:
 

Morten Nørgaard Nielsen
mnn@serman-tipsmark.dk
+45 20 95 88 37