Serman & Tipsmark optimerer fødevareindustrien med nyt koncept

Serman & Tipsmark optimerer fødevareindustrien med nyt koncept

Serman & Tipsmark, der i mere end 25 år blandt andet har produceret kundespecifikke fylde- og håndteringsanlæg til fødevareindustrien, lancerer nu et nyt koncept, S&T Food. Med konceptet sætter Serman & Tipsmark yderligere fokus på energioptimering, automatisering og nedbringelse af madspild i fødevareindustrien.

Hydrauliksystemer forbindes ofte med enorme maskiner til offshore- og marineanlæg, hvor en pumpe skaber bevægelse via væsketryk i rør og flytter mange tons. Men hydraulik benyttes i høj grad også i fødevareindustrien til blandt andet påfyldning af leverpostej i aluminiumsbakkerne, som vi kender fra køledisken i supermarkedet.

Disse fyldesystemer har Serman & Tipsmark produceret til fødevareindustrien i mere end 25 år, og leverer i dag hele 95 procent af landets fyldeanlæg til danskernes foretrukne kødpålæg, leverpostej.

Nu vil Serman & Tipsmark bygge videre på succesen med lanceringen af et nyt koncept, S&T Food, der skal sætte strategisk fokus på fødevareindustrien:

- Med S&T Food lancerer vi nu et nyt koncept, der sætter yderligere fokus på automatisering, energioptimering og nedbringelse af madspild. Konceptet bygger på 25 års erfaring med udvikling af kundespecifikke automationsløsninger til fødevareindustrien, siger Per Kristoffersen, der er salgschef hos Serman & Tipsmark, og fortsætter:

- Vores anlæg anvendes i dag hovedsageligt til fyldning af leverpostej og andre lignende produkter, men vores løsninger har også et potentiale i andre dele af fødevareproduktioner.

Serman & Tipsmarks fyldeanlæg kan fylde helt op til 140 leverpostejsbakker i minuttet og producerer mere end 30 millioner leverpostejer om året i Danmark.

- Der er stort fokus på madspild i fødevareindustrien, som derfor er begyndt at producere i flere, men mindre ordrer. Vores fuldautomatiserede fyldeanlæg er derfor gearet til hyppige produktskift og designet til at dosere leverpostejen med en meget høj præcision. Det betyder, at bakken fyldes med lige akkurat den mængde, der skal til, så man undgår overfyld og produktspild – uden at gå på kompromis med produktionens effektivitet.

Vil indtage nye markeder i udlandet

Udover at lancere et nyt strategisk fokus i Danmark, vil Serman & Tipsmark med det nye koncept også indtage nye markeder i udlandet:

- På baggrund af vores erfaringer herhjemme i Danmark er vi også begyndt at kigge mod udlandet. Det gælder i første omgang nærmarkeder i Europa, såsom Norden og Tyskland, siger Per Kristoffersen og tilføjer:

- Den internationale fødevareindustri hungrer efter nye løsninger, der kan hjælpe med at optimere produktionen. Som i mange andre industrier er det ofte med henblik på at optimere driften, men samtidig er der et stigende fokus på bæredygtighed herunder særligt at bekæmpe madspild og nedbringe energiforbruget, og den udvikling smitter af på firmaer som os, der udvikler smarte og automatiserede løsninger.

Læs mere om S&T Food her.