Stor montageopgave i Rotterdam

Stor montageopgave i Rotterdam

Status uge 10 - 2024

Ekspertisen er for en tid flyttet til Rotterdam, hvor vores montører bygger endnu et stort anlæg for en international kunde.​

Serman & Tipsmark er de næste 2 ½ måned i gang med en større montageopgave i Rotterdam i Holland, hvor vi skal bygge en bølgekompensatorenhed for en kunde. Vi har lejet os ind i en stor montagehal, hvor der er plads til at vores montageteam kan arbejde med projektet, der er væsentlig større end normalen for Serman & Tipmsmark.

Projektets fysiske dimensioner er 160 tons, måler 5 x 5 x 6 meter. Dimensioner af denne størrelse kan ikke håndteres i vores egen montagehal, derfor er lokationen i Rotterdam valgt, da den er bedre egnet, med blandt andet en traverskran i loftet som kan tage 200 tons. Desuden skal projektet afskibes fra Rotterdam når montage og test er fuldført og godkendt.

I denne uge drager vores montører Anders Isaksen, Jonas Kjeldgaard Christensen og Lars Karlstrøm til Rotterdam og indretter montageområdet. Vi har blandt andet mobiliseret to containere, hvori værkstederne er indrettet.

Vores team i Brønderslev har haft travlt med planlægning og nedpakning for at transportere værkstederne + HPU’en til Rotterdam. HPU’en der er vist herunder, udgør ca. 7 tons af den samlede vægt i projektet. Hovedparten er en stålkonstruktion fra Asien som pt. er på vej med skib til Rotterdam.

I de næste 2 ½ måned vil vi være repræsenteret med 6 montører i Rotterdam. De skal montere HPU, trække rør, deltage i interne test samt overlevere det samlede projekt til vores kunde i forbindelse med en FAT test.

En række underleverandører er hyret ind til opgaven, på bl.a. el-arbejdet og programmering af kontrolsystemet. 

Vi bringer opdateringer om projektet løbende her på siden. 

Skal vi hjælpe dig med dit projekt? Kontakt os her

Basic_Image 285
Basic_Image 287
Basic_Image 289
Basic_Image 291

Status uge 15

Vi er godt i gang med et det store projekt i Rotterdam, hvor vi har indrettet et værksteds område på 200m2 for de 6-8 mand. 

Den store bølgekompensator er blevet modtaget med skib fra Kina og projektet skrider planmæssigt frem. Teamet er nu i fuld gang at installere vores udstyr i enheden. S&T leverer i samarbejde med underleverandører pumper, motorer, invertere, ventiler, blokke, kølesystem, styring, software og meget mere til enheden.

I løbet af de næste 2 måneder skal enheden bygges færdig, testes og leveres.

Basic_Image 303
Basic_Image 305
Basic_Image 313
Basic_Image 311
Basic_Image 309
Basic_Image 307

Status uge 23

Efter 3 måneders montage og test periode i Holland er bølgekompensatoren klar til levering hos vores kunde. Maskinen skal arbejde med opsætning af vindmøller til søs. Tak til vores dygtige montører der har gjort det muligt og til vores samarbejdspartnere i både ind og udland, XLNN, Safelink, CCM, Alsmatik og Parker.

Se video her