Venskab blev starten på hydraulikeventyr i Brønderslev

Venskab blev starten på hydraulikeventyr i Brønderslev

Hydraulikvirksomheden Serman & Tipsmark kan i år fejre 20 års jubilæum, og to af firmaets tre grundlæggere møder stadig ind hver morgen.

Klokken 6.30 stempler Claus Tipsmark ind på Maltvej 12, og ikke længe efter sætter Per Kristoffersen dagens første krus kaffe på skrivebordet. Og sådan har det været i 20 år. Sammen med en tredje mand, Per Lenz, grundlagde de i 1994 hydraulikvirksomheden Serman & Tipsmark, der i dag tæller 70 ansatte.

 

 

  BILLEDE ARTIKEL.JPG

Lys i hytten

Serman & Tipsmark har rødder helt tilbage til folkeskolen i Brønderslev, hvor de tre grundlæggeres venskab opstod.

”Vi har altid gået i weekenden og skruet på knallerter og biler, og hvad vi nu kunne finde på," siger Per Kristoffersen.

Så var grundlaget til virksomheden ligesom lagt. Den store interesse for mekanik og hydraulik har været en bærende del af Serman & Tipsmark helt fra begyndelsen:

”Det var sjældent, at du kunne komme ned på Serman & Tipsmark, uden at der var lys i hytten. Også om aftenen og i weekenderne. Og det var både arbejde for vores kunder og på vores egne motorcykler, biler og så videre”.

 

Hurtigt vokseværk

Det store engagement, der blev – og bliver – lagt på Maltvej 12, har i den grad båret frugt. Det der startede som et lokalt maskinværksted med fokus på nærområdet, har udviklet til at være en global spiller inden for hydraulikbranchen og tæller blandt andet kunder som Siemens, Vestas og Danfoss.

”Serman & Tipsmark leverer stadig forholdsvis simpel hydraulik til for eksempel rendegravere, men samtidig bygger vi store avancerede testsystemer og udstyr til boreplatforme og kraftværker. Vi har leveret hydraulik til anlæg, der står på tre kilometer havbund, til styring af oliebrønde,” fortæller administrerende direktør Alex Laursen.

Andre produkter retter sig mod vindmølleindustrien og omfatter udstyr til opsætning af vindmøller offshore samt udstyr til selve fremstillingen af vindmøller.

De vigtigste eksportmarkeder i dag er Norge, Holland og Tyskland, men herfra bringes produkterne videre ud i verden, så Serman & Tipsmarks udstyr er at finde i USA, Australien, Angola, Brasilien og Thailand for blot at nævne et par eksempler.

Serman & Tipsmark ligger stadig på Maltvej 12 i Brønderslev, men har bygget til over flere omgange, ligesom man har måttet opkøbe nabogrunden for fortsat at finde plads det voksende antal medarbejdere og aktiviteter.

 

I selskab med Sanistål

Op igennem 90’erne udviklede Serman & Tipsmark et tæt samarbejde med Sanistål, og i 1999 tilbød Sanistål at købe hydraulikvirksomheden. Ejerne besluttede at slå til. Tidspunktet var rigtigt, og det gav et bedre økonomisk fundament for at drive virksomheden i den retning, de ønskede. Og det har de aldrig fortrudt:

”Vi har lige siden fået lov at køre virksomheden videre, som var det vores egen. Så det kan vi ikke andet end at være tilfredse med”, siger Per Kristoffersen.

 

Krystalkuglen

Claus Tipsmark havde ikke set for sig, at han stadig skulle arbejde i Serman & Tipsmark efter 20 år.

”Jeg havde regnet med, at jeg skulle være der 5-10 år, og så var det det. Normalt mener jeg ikke, at det nødvendigvis er sundt for en virksomhed, at de gamle ejere bliver hængende for længe.”

Men det er gået slag i slag, både for virksomheden og for Claus Tipsmark og Per Kristofferen. Og så går tiden.

Claus Tipsmark har stor tiltro til, at fremtiden også ser lys ud på Maltvej.

”Jeg vil gerne gøre mit til, at virksomheden fortsat er en god arbejdsplads for alle vores medarbejdere. Og at der bliver ved med at komme mange gode ordrer ind, så vi kan forblive førende inden for hydraulikbranchen. For det er vi, det er jeg slet ikke i tvivl om.”