30 års jubilæum hos Serman & Tipsmark

Tilbageblik på firmaets 30-årige rejse

(Uddrag og inpiration til artiklen er hentet fra Jens Otto Madsens artikel fra juli 2023)


Serman og Tipsmark A/S, Maltvej 12 i Brønderslev er “En gammel Brønderslev virksomhed”, som i sin tid blev etableret af 2 venner, Per Lentz og Per Kristoffersen, i en garage i Serritslev. 

Per Kristoffersen fra Manna og Per Lentz fra Serritslev kom godt i gang og gav derfor virksomheden navnet en forkortelse af de to bynavne Serritslev og Manna, hvilket blev til “Serman”, som blev virksomhedens første navn. 

På det tidspunkt var ordet ”Iværksætter” ikke opfundet, men det var det de var. De havde mødt hinanden på byens store maskinfabrik Pedershaab Maskinfabrik på Saltumvej hvor de begge var blevet udlært som maskinarbejdere.

Da lokalerne i Serritslev blev for små, flyttede de virksomheden til Brønderslev og lejede sig ind i en del af de tidligere auktionslokaler ved Nørregade.

Virksomheden voksede stadig og begyndte at specialisere sig. 
En ven af de 2 kompagnoner, Claus Tipsmark, havde også etableret en virksomhed i Brønderslev inden for samme felt.

De tre fandt sammen i 1994 og de 2 virksomheder blev således sammenlagt i 1994 og etablerede sig nu i nye lokaler på Maltvej.

Her ligger virksomheden stadig og efternavnet på Claus indgår nu i firmanavnet: Serman & Tipsmark A/S.
Igen voksede den hurtigt ud af de bestående rammer, så der er flere gange sket udvidelser af fabriksbygningen og kontorer på Maltvej.

Der blev etableret en serviceafdeling i Tommerup på Fyn.

Basic_Image 279

I 1999 blev virksomheden opkøbt af Sanistål-koncernen,  og Serman & Tipsmark A/S var indtil 2022 et datterselskab af Sanistål.

Sanistål sælger Serman & Tipsmark
Pr. 1. maj 2022, skiftede den daglige ledelse på fem mand i virksomheden Serman & Tipsmark status. 

Ledergruppen, har overtaget ejerskabet af virksomheden og dannet et nyt selskab SOT Holding: CEO og adm. direktør Bo Fisker, teknisk direktør Henning Bach Dybro, salgschef Claus Tipsmark, servicechef Rasmus Dziadzio-Jensen samt produktionschef Jacob Saksager.
Nu var de ikke længere ansatte af Sanistål, som i 23 år havde ejet virksomheden, nu havde de købt deres arbejdsplads og kunne kalde sig virksomhedsejere.

Nok har vi været ejet af Sanistål i 23 år, men vi har kørt en meget selvstændig dagligdag, hvor vi selv har formuleret vores strategi ... selvfølgelig med input fra Sanistål. Og det er en strategi, som vi i ledergruppen har været meget enige om, siger adm. direktør Bo Fisker.
Og derfor fortsætter hverdagen i Serman & Tipsmark helt som den plejer.

Vi bliver ved med at sælge hydraulikløsninger, service og komponenter til industrien - helt som vi plejer, siger Bo Fisker.

Alle har været ansat i Serman & Tipsmark i mange år og vil det samme med virksomheden, så det var helt naturligt at vi købte, da Sanistål ville sælge, siger Bo Fisker, der er en af de nye ejere og i det daglige er administrerende direktør.

At Sanistål ville sælge, skyldes helt enkelt, at Serman & Tipsmark ikke længere passede til Saniståls fremtidige fokus. Og da det hurtigt viste sig, at femkløveret i Brønderslev gerne ville købe - ja, så kom Serman & Tipsmark slet ikke officielt til salg, før salget var en realitet. 

”Det der startede som et lokalt maskinværksted med fokus på nærområdet, har således udviklet sig til at være en global spiller inden for hydraulikbranchen og tæller blandt andet kunder som Siemens, Vestas og Danfoss."

Virksomhedens som har i dag ca. 50 medarbejdere fordelt på produktion/værksted, service, logistik, salg, PTA/udvikling og administration.

Basic_Image 281
Basic_Image 283